Cast

Maak hier kennis met de cast van Le Nozze zonder Figaro!

BARBARINA – SHARA SPUIJ
2016_04_03_Figaro_091041

Shara begon op 7-jarige leeftijd met pianoles toen ze 7 jaar oud was. Ze was altijd al gek op zingen, maar toen ze op haar 13e haar eerste zangles kreeg was ze verkocht!
Ze behaalde in 2009 haar Masterdiploma zang in de richting Jazz & Pop aan het Conservatorium in Utrecht, en had daarnaast les in klassiek zang bij Eugénie Ditewig.
Shara begeleidt leerlingen in haar privépraktijk Zangles in Nieuwegein. Ook is ze werkzaam in Zangstudio Leidsche Rijn. Naast het geven van zangles is ze ook veel te vinden in de sportschool waar ze sportlessen geeft.

SUSANNA – IRIS VAN ‘T VEER
2016_04_03_Figaro_091105

Na haar studie Keltische Talen en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, begon Iris met klassieke zanglessen en in juni 2013 rondde ze haar Bacheloropleiding Klassiek Zang af bij docente Eugènie Ditewig aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens haar studie heeft ze een half jaar in Helsinki, Finland gestudeerd en daar ontstond haar liefde voor het Scandinavisch repertoire. Iris treedt regelmatig op met gevarieerd repertoire op het gebied van Oude Muziek, ensemblezang, Oratorium, Lied- en Opera. Met Le Nozze zonder Figaro komt de wens uit waar het idee van de voorstelling mee begon: het zingen van (een deel van) de rol van Susanna.
Iris geeft verder zangles op privébasis in Utrecht en is de enthousiaste dirigente van Studentenvrouwenkoor Medusa te Utrecht. Ook geeft ze zangworkshops aan koren en als teambuildingactiviteit aan bedrijven en gezelschappen.
Ga naar de website van Iris

LA CONTESSA – LIZA VINGERLING
2016_04_03_Figaro_090987

Liza studeerde zowel Logopedie als Klassiek Zang. Zij heeft gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium bij Eugénie Ditewig waar zijn in 2011 haar Bachelor behaalde. Liza heeft een warme, donkere sopraanstem en een grote voorkeur voor de meer dramatische rollen. Liza was dan ook meteen enthousiast toen zij gevraagd werd voor de rol van Contessa.
In het dagelijks leven werkt Liza als logopediste, zangdocente en zangeres. Liza heeft een gevarieerd repertoire en zingt zowel opera en lied als oratorium. Ze treedt ook regelmatig op als duo (zang en piano) met haar zus Ella Vingerling.
Ga naar de website van Liza en Ella

MARCELLINA – DIANA VAN DER BENT
Diana uitsnede

Na in 2006 een baan te hebben gevonden als jurist, koos Diana van der Bent in 2008 alsnog voor een toekomst in de muziek. Na afronding van haar Conservatoriumopleiding in 2012, ging zij op zoek naar haar plek in het muzikale landschap. Dit blijkt er een te zijn van eenheid in verscheidenheid, want hokjes? Die bestaan niet.
In 2015 kwam Diana’s zelf getitelde debuut cd uit waarop zij wordt begeleid door jazz-contrabassist Harry Emmery. Daarnaast bracht zij dat jaar voor het eerst haar programma Van Ramses tot Rossini op de planken, een theatraal muziekprogramma dat inmiddels met een publieksprijs (tweede plaats) en een juryprijs is bekroond. Met Le Nozze zonder Figaro voegt Diana een nieuwe prachtige productie aan haar activiteiten toe.
Ga naar de website van Diana

CHERUBINO – ESMERALDA SCHÜTZ
2016_04_03_Figaro_090985

Esmeralda begon op 7-jarige leeftijd met zingen in een kinderkoor. Op diezelfde leeftijd kreeg ze haar eerste pianoles. Ze studeerde Klassiek Zang aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in april 2014 afstudeerde met haar Bachelor eindexamenconcert. Tijdens haar studie was ze projectlid van het Nederlands Concertkoor en deed ze mee aan een stageproject van het Groot Omroepkoor. Naast het blijven uitdiepen van haar muzikale mogelijkheden, wil Esmeralda zich verder ontwikkelen als theatermaker. In Londen liep ze stage bij het Finborough Theatre, waar ze verschillende functies bekleedde. Vóór ze aan het script en de regie van Le Nozze zonder Figaro begon, regisseerde ze Expectations, een eenakter waar ze ook co-auteur van is. September 2015 rondde ze haar Bacheloropleiding Amerikanistiek af aan de Universiteit van Utrecht.

PIANIST – RIK HELMES
2016_04_03_Figaro_090795

Rik is de onmisbare vaste pianist van Le Nozze zonder Figaro. Al op jonge leeftijd kreeg hij pianolessen en zong hij bij een jeugdkoor, dat hij vanaf 13-jarige leeftijd begeleidde. Veel andere koren en gezelschappen zouden volgen.
Op de Conservatoria van Arnhem en Zwolle studeerde hij piano en liedbegeleiding.
Met een beurs van de Leverhulme Trust volgde hij een postgraduate studie voor repetitor op de Royal Academy of Music in Londen. Daar werkte hij met diverse docenten, dirigenten en regisseurs uit de Londense operawereld.
Op dit moment werkt hij free-lance als pianist/repetitor bij diverse instellingen en verenigingen en coacht/begeleidt hij zangers en koren.
Als pianodocent is hij actief op muziekschool ’t Venster in Wageningen en zijn privépraktijk in Arnhem. Eind 2013 was hij als vervangend docent betrokken op de School of Performing Arts in Kathmandu (Nepal).

Advertisements